Yoğurtlu soğuk çorbalardan sonra yoğurdun ısıtıldığı bol etli çorbalara hoş geldik. Yöresel bir çorba oluşuyla pratik bir çorba olmadığını tarifin hakkını vererek yapmanın en az bir saat sürdüğünü söylemek gerek. Ama her saniyesine değer, emin olun.
Gaziantep mutfağının kültürümüze kattığı yemekleri saymakla bitmez.
Gelelim çorbamıza, bol etin, nohutun ve minik köftelerin yoğurtla buluştuğu üzerine bir de erimiş tereyağı, pul biber ve nanenin eklendiği bir kase mutluluk olarak tanımlayabiliriz.
Malzemeler
- 500 gramkuzu incik
- 1 su bardağınohut
- 3 adetarpacık soğan
- 5 su bardağısu
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 tatlı kaşığınane
Minik Köfteler İçin:
- 150 gramkıyma
- 3 yemek kaşığıkırık pirinç
- 1 yemek kaşığıköftelik ince bulgur
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Yoğurtlu Sosu İçin:
- 1 adetyumurta
- 1 çorba kaşığıun
- 2,5 su bardağısu
- 5 yemek kaşığısüzme yoğurt
-