YUVALAMA TARİFİ Ana Sayfaya Dön

Yoğurtlu soğuk çorbalardan sonra yoğurdun ısıtıldığı bol etli çorbalara hoş geldik. Yöresel bir çorba oluşuyla pratik bir çorba olmadığını tarifin hakkını vererek yapmanın en az bir saat sürdüğünü söylemek gerek. Ama her saniyesine değer, emin olun. 

Gaziantep mutfağının kültürümüze kattığı yemekleri saymakla bitmez.

Gelelim çorbamıza, bol etin, nohutun ve minik köftelerin yoğurtla buluştuğu üzerine bir de erimiş tereyağı, pul biber ve nanenin eklendiği bir kase mutluluk olarak tanımlayabiliriz.

Malzemeler

 

  • 500 gram
    kuzu incik
  • 1 su bardağı
    nohut
    (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 3 adet
    arpacık soğan
  • 5 su bardağı
    su
  • 1 tatlı kaşığı
    tereyağı
  • 2 yemek kaşığı
    tereyağı
    (üzeri için)
  • 1 çay kaşığı
    pul biber
    (üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı
    nane
    (üzeri için)

Minik Köfteler İçin:

  • 150 gram
    kıyma
  • 3 yemek kaşığı
    kırık pirinç
  • 1 yemek kaşığı
    köftelik ince bulgur
    (ıslatılmış)
  • 1 tatlı kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    karabiber

Yoğurtlu Sosu İçin:

  • 1 adet
    yumurta
  • 1 çorba kaşığı
    un
  • 2,5 su bardağı
    su
  • 5 yemek kaşığı
    süzme yoğurt
  •  
 


Ana Sayfaya Dön

Yukarı Git