FIRIN VE PİDE ÇEŞİTLERİ Ana Sayfaya Dön
LAHMACUN  

LAHMACUN GAZİANTEP TE SEBZELİ YAPILIR.HER MEVSİMDE DEĞİŞİK TAT ALINIR.

DOMATES,AL BİBER,MAYDANOZ,YEŞİL BİBER VE SARIMSAĞI AYIKLAYIP İYİCE TEMİZLEDİKTEN SONRA İÇERİSİNE ZEVKİNİZE GÖRE İRİ ÇEKİLMİŞ YAĞLI VEYA AZ YAĞLI ETİ KATARAK ZIRH İLE İYİCE ÇEKİLİR.İÇERİSİNE KARABİBER,KIRMIZI BİBER.TUZ,DOMATES VE BİBER SALÇASI KATILARAK İYİCE HARMANLANIR.YAPILAN HARÇ FIRINDA SERİN ATEŞTE PİŞİRİLEREK SERVİS EDİLİR.

YAZIN OLGUN DOMATES,BAHAR AYLARIN DA ÇIKAN TAZE SARIMSAK VE YEŞİLLİKLER APAYRI BİR LEZZET VERİR.LAHMACUNA; KÖZDE PİŞİRİLİP KABUĞU SOYULMUŞ PATLICANLA YİYENİ BAYILTIR.


PEYNİR BÖREĞİ  

PEYNİR BÖREĞİ BAHARIN MÜJDECİSİDİR.HER BAHAR, HER EVE ENAZ BİR DEFA GİRER.TAZE SARIMSAK,TAZE SOĞAN VE TAZE ANTEP PEYNİRİNİN CÜMBÜŞÜNE MAYDANOZ VE TAZE TARHUNUN EKLENMESİ İLE KIRMIZI BİBER,KARABİBER,YENİBAHAR,TUZ, ZEYTİNYAĞI VEYA TEREYAĞI İLE HARMANLAMASINDAN YAPILAN OLAĞANÜSTÜ BİR TATTIR.


KUŞBAŞILI PİDE  


KUŞBAŞILI - KAŞARLI PİDE  


KIYMALI PİDE  


KIYMALI KAŞARLI PİDE  


KARIŞIK PİDE  


KAŞARLI PİDE  


KAŞARLI-SUCUKLU PİDE  


ŞEKERLİ-PEYNİRLİ PİDE  


KATMER  

DÜNYADA HİÇBİR YİYECEK BU KADAR TEFERRUATLI,BU KADAR SANAT İSTEYEN VE BİR BUKADARDA MASRAFLI DEĞİLDİR SANIRIM.YANLIZ HİÇBİR YİYECEK BU KADARDA YEMESİ KEYİFLİ VE LEZZETLİ DEĞİLDİR HERALDE.

UN,SU,ÇOK AZ TUZ KATILIPKULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELİNCEYE KADAR YOĞRULUR.AVUÇ İÇİ KADAR YUMAK YAPILIR VE


Ana Sayfaya Dön

Yukarı Git